Referat: AIF Barrikaden - Bosnien Hercegovinas SK

Startelva: Adrian – Markus And, Viktor T, Alex, Chanon – Alexander, Anton, Mathias, Oskar – Pontus, Axel Norrstam (ny spelare, första utomhusmatchen)

Avbytare var:
Ghafur som kom in som vänsterback efter 34 min, spelade där fram till pausen för att efter pausen ta ett steg upp till vänster yttermittfältare för att avsluta med en knapp halvtimme som mittback.
Lamin som spelade sista 36 minuterna som anfallare.
Martin som spelade sista 18 minuterna som innermittfältare.
Milad som hoppade in som målvakt sedan Adrian skadat sig redan efter 20 sekunder av matchen och stod sedan resten av matchen.

Ja matchen började verkligen på ett lika dramatiskt som obehagligt sätt när en kollision mellan en utrusande Adrian och en fri Bosnien Hercegovina (i forts B H)-anfallare efter bara 20 sekunder resulterade i att Adrian bröt nyckelbenet (från publikplats var vi flera som blev oroliga när Adrian låg platt på marken till synes orörlig). Naturligtvis var det hemskast för Adrian själv men men det ställer ju också oss som lag inför än större målvaktsproblem eftersom Buzz brutit två revben (men ändå spelade tre 18-minuters-matcher i Nils Holgersson Cup!).

I målet ställde sig nu Milad som redan tidigare offrat sig i den positionen när det behövts. Några få minuter efter att Adrian förts till akuten och matchen kommit igång igen verkade vårt spel påverkas av det nyss skedda i form av ett slags vilsenhet. Ganska snart fick vi dock igång en period med riktigt bra spel som också ledde till ett par bra målchanser. Spelet fördes till mycket stor del på deras planhalva medan B H var hänvisade till att spela på kontringar som vid några tillfällen också ledde till lite halvfarligheter. De hade till exempel ett stolpskott i den 22:a min innan vi tre minuter senare fick ett ytterst välförtjänt ledningsmål när Pontus nickade in en hörna från Anton.

På samma sätt som vi gjorde mål strax efter deras stolpskott så kvitterade B H minuten efter att vi haft en jättechans att utöka vår ledning. På en kontring sprang sig en av deras spelare fri och kunde från nära håll men lite dålig vinkel sätta bollen i närmsta hörnet. Denna sekvens kom i 37:e resp.38:e min. Efter detta mål tappade vi vårt spel medan de nu fick en väldig energi och tog över spelet, dock utan att skapa något att tala om

I andra halvlek (då direkt efter paus vår gamla stormålskytt Ahmed Kaheel kom in efter att ha suttit på bänken hela första halvlek och därmed ökade antalet f.d. Barrikadenspelare i B H från en till två eftersom vår f.d. målvakt Mahmud Bakhshi till vår förvåning visade sig vakta deras mål) var det väl inledningsvis relativt jämnt men B H hade en jättechans när en totalt fri B H-spelare lobbade över den utrusande Milad men tätt utanför stolpen – ett dåligt avslut.

Men efter 5-10 min påbörjades en riktigt lång period där B H var totalt överlägsna. Vårt spel gick helt i baklås och det passningsspel som i första halvlek var riktigt bra blev nu katastrofalt dåligt och eftersom dessutom besluten i anfallsspelet som inte var helt hundra i första halvlek blev än sämre blev helheten rätt usel. Inom en 20-minutersperiod – från 60:e till 80:e min – gjorde B H hela fem mål. Ett par av dem kom på några av de ständiga frilägen de skapade, ett kom på straff och ett par på skott mycket långt utifrån, ett av dem från nog närmare 40 meter. Efter det sprattlade vi till liv igen och efter att Mathias i den 84:e min skjutit i stolpen fastställde Lamin slutresultatet till 2-6 efter en skarv från Martin.

Totalt sett en rättvis seger för B H om än i största laget med tanke på vår mycket fina period i första halvlek. B H:s taktik när vi fick Adrian var att skjuta väldigt mycket och gärna högt för att utnyttja Milads relativa korthet och trots att Milad fick göra många bra räddningar fick han alltså som en följd av detta ändå släppa 6 bollar förbi sig. Som framgår här nedan var även vi väldigt skottvilliga.

Statistik: Hörnor: 4-2 Avslut på mål: 12-14 Avslut utanför: 7-4